• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €33,50

Bakker Leo Glutenvrij België Blog

Mei is de coeliakiemaand

In mei zetten we coeliakie (seu-lia-kie) in de schijnwerpers! Deze hele maand staat in het teken van bewustwording rondom deze serieuze auto-immuunziekte, waarbij het eten van gluten leidt tot schade aan de darmen. Het is een tijd waarin we samen komen om te leren, te ondersteunen en te genieten van de vele mogelijkheden van een glutenvrij leven.
Lees verder

Slimme Manieren om Broodclips te Hergebruiken

Wij gebruiken voor al onze verpakkingen broodclipjes, erg handig want zo kan je de verpakking opnieuw sluiten wanneer je hem hebt opengemaakt. Maar wat kan je ermee als je het product op hebt? Wij hebben een paar hele handige opties om ze te hergebruiken!
Lees verder

Glutenvrije cheesecake recept

Maak deze heerlijke glutenvrije cheesecake met een krokante koekjesbodem en een romige vulling. Een heerlijk dessert zonder gluten!
Lees verder

Wat kun je tekort komen als je geen gluten eet?

In de zoektocht naar een gezondere levensstijl kiezen steeds meer mensen ervoor om gluten uit hun dieet te schrappen. Gluten, een eiwitcomplex gevonden in tarwe, rogge, en gerst, staat bekend om zijn rol in het veroorzaken van gezondheidsproblemen voor individuen met coeliakie of glutenintolerantie. Maar, wat gebeurt er met je lichaam als je besluit gluten volledig te vermijden?
Lees verder

Hoe snel klachten na het eten van gluten?

Het overkomt je. Per ongeluk gluten gegeten. Dit wordt een glutenfout genoemd. Het hoeft niet altijd aan jezelf te liggen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je zelf niet goed op hebt gelet, maar het kan ook zijn dat je glutenvrije wens niet goed is doorgekomen tijdens de bestelling bij een restaurant. Of er is sprake geweest van kruisbesmetting. Maar wat merk je als je per ongeluk toch gluten hebt gegeten? En wat moet je doen?
Lees verder

Welk glutenvrij brood is gezond?

Sommige mensen schreeuwen het van de daken: ‘Ik ga gezonder eten vanaf 2024’! De meeste mensen zeggen er eigenlijk niks over, maar stiekem wil je toch weer wat gezonder eten dan de afgelopen tijd. Na al die feeststollen en oliebollen wordt het weer tijd voor wat meer vezels, maar hoe pak je dit aan? Waar moet je op letten? En hoe kies je gezonde glutenvrije producten? Wij helpen je op weg!
Lees verder

FODMAP-dieët in samenwerking met de diëtiste

Heb je last van een gevoelige maag en darmen? Dan heb je misschien weleens gehoord van het FODMAP-dieet, een dieet dat steeds populairder wordt onder mensen met darmklachten zoals het prikkelbare darm syndroom. Hoewel het misschien ingewikkeld lijkt, zijn er manieren om het FODMAP-dieet gemakkelijker te maken en toch te genieten van lekkere producten, zoals ons versgebakken brood. In deze blog ontdek je meer over het FODMAP-dieet en hoe je jouw maaltijden kunt aanpassen zonder alle lekkere dingen te moeten laten.
Lees verder

Ziekte van Dühring

Dermatitis herpetiformis, ook wel de ziekte van Dühring genoemd, is een huidaandoening. Deze huidaandoening wordt gekenmerkt door het verschijnen van jeukende blaasjes op bepaalde huidgebieden. Hoewel de naam doet denken aan herpes, is het belangrijk om te weten dat dermatitis herpetiformis geen herpes is. De symptomen kunnen verschillen van persoon tot persoon en kunnen bestaan uit roodheid en een branderig gevoel. Deze aandoening gaat vaak gepaard met overgevoeligheid voor gluten.
Lees verder