• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €33,50

Bakker Leo Glutenvrij België Blog

Do’s and don’ts voor een héérlijke glutenvrije barbecue

Het zonnetje schijnt weer en de temperatuur loopt eindelijk op. Dat kan maar één ding betekenen; barbecuen! Met deze do’s en don’ts wordt een gezellig barbecue-etentje ook voor jou als glutenvrije eter een feestje om van te genieten!
Lees verder

Gluten- of lactose-intolerantie en hooikoorts

De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt, de temperatuur stijgt en alles is weer in de bloei. Wat hebben we hier weer naar uit gekeken. Of in ieder geval de meeste mensen kijken hier naar uit. Helaas betekent dit voor veel mensen jeukende ogen, veelvuldig niezen, een vermoeid gevoel, ophoesten van slijm, piepen en kortademigheid en ook eczeem of jeukende oren en keel. Het hooikoorts seizoen is namelijk weer begonnen. Maar wist je ook dat deze klachten kunnen verergeren door kruisallergieën? In deze blog leggen we uit wat een kruisallergie is en hoe dit van invloed is op mensen die een gluten- of lactose intolerantie hebben.
Lees verder

12x Feiten en fabels over coeliakie

De hele maand mei staat in het teken van coeliakie. Nog veel mensen en bedrijven weten niet precies wat coeliakie inhoudt en waar ze rekening mee moeten houden als er iemand met coeliakie komt eten. Daarom is deze maand super belangrijk zodat jullie beter worden begrepen maar vooral bij steeds meer mensen en bedrijven kunnen eten zonder zorgen! We hebben een aantal leuke feiten en fabels op een rijtje gezet en zijn benieuwd welke jij goed hebt. Laat het weten in onze socials!
Lees verder

Wat is het beste glutenvrije brood?

Bij bakker Leo hebben we veel verschillende soorten glutenvrij brood. Van wit tot donker meergranen en alles hier tussen. Maar welk brood is nou het beste glutenvrije brood? Je leest het hier!
Lees verder

5x Lekkere glutenvrije Paasrecepten

Pasen staat weer voor deur. En dat betekent voor veel mensen lekker ontbijten, brunchen en lunchen met familie of vrienden! Wij delen graag lekkere glutenvrije Paasrecepten om zelf ook lekker mee te genieten met Pasen of zelfs een geheel glutenvrije brunch of lunch te organiseren!
Lees verder

Maak FODMAP-arm eten makkelijk met Fodmap Foodies

Je hebt last van het prikkelbaar darmsyndroom en je wil er graag achter komen waarop jouw darmen reageren. Dan zit er niks anders op dan een FODMAP-arm dieet te starten. Een zwaar en moeilijk dieet kan het zijn. Dat is niet nodig, want met Fodmap Foodies wordt het een stuk makkelijker!
Lees verder

Tarwevrij brood van Bakker Leo

Wij bakken niet alleen glutenvrij maar ook geheel tarwevrij! Maar wat betekent dit precies en wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hier.
Lees verder

Bij Bakker Leo Glutenvrij is vers ook écht vers!

Glutenvrij brood, ze komen in vele soorten en maten. Maar vers gebakken brood is natuurlijk het allerlekkerste. Helaas moeilijk te krijgen, maar Bakker Leo bakt het graag voor je! Hoe wij dat doen? Dat lees je hier.
Lees verder