• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €33,50
Zondagssluiting Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug, We hopen op uw begrip en staan maandag tot en met zaterdag met veel plezier en inzet voor u klaar!

Glutenvrije Cheesecake recept

Geplaatst op: 06-09-2024 14:12

Laat je smaakpapillen dansen met deze verrukkelijke glutenvrije cheesecake! Perfect voor iedereen die op zoek is naar een heerlijk glutenvrij dessert. Met een krokante koekjesbodem en een romige vulling die smelt op je tong, zal deze cheesecake ongetwijfeld de harten van je gasten veroveren. Dus haal je bakvorm tevoorschijn, duik in de keuken, en laat deze glutenvrije cheesecake je zintuigen betoveren met elke zalige hap!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

  • 500 g roomkaas
  • 200 g zure room
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de topping (optioneel):

  • Vers fruit (bijv. aardbeien, bosbessen, frambozen)
  • Confituur naar keuze (zorg ervoor dat deze glutenvrij is)
  • Poedersuiker (om te bestrooien)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een ronde bakvorm van 23 cm in met boter of bedek met bakpapier.
  2. Verkruimel de glutenvrije koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en plet ze met een deegroller tot fijne kruimels. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels tot alles goed gemengd is.
  3. Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van de bakvorm en bak het gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
  4. Klop in een grote kom de roomkaas en zure room samen tot het glad en romig is. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot alles goed gemengd is.
  5. Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je blijft kloppen, en voeg tot slot het vanille-extract toe. Blijf kloppen tot alles goed gemengd is en er geen klontjes meer zijn.
  6. Giet het roomkaasmengsel voorzichtig over de afgekoelde koekjesbodem.
  7. Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-50 minuten, of tot de randen stevig zijn, maar het midden nog een beetje wiebelig is.
  8. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de bakvorm op een rek. Zet het daarna minstens 4 uur, of bij voorkeur een nacht, in de koelkast om op te stijven.
  9. Als de cheesecake volledig is afgekoeld en opgesteven, kun je ervoor kiezen om vers fruit en/of confituur als topping te gebruiken. Strooi eventueel wat poedersuiker over de bovenkant voor een mooie afwerking.
  10. Snijd de cheesecake in punten en serveer. Geniet van je glutenvrije lekkernij!

* Zorg er altijd voor dat al je ingrediënten glutenvrij zijn en controleer voor de zekerheid de etiketten.

Bekijk ook eens de volgende producten:

proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij
proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij
€ 20,00
proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij sojavrij
proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij sojavrij
€ 20,00
Wit Brood glutenvrij 350 gram
Wit Brood glutenvrij 350 gram
€ 3,75
Bruin Brood glutenvrij 350 gram
Bruin Brood glutenvrij 350 gram
€ 3,99
Meerzadenbrood glutenvrij 350 gram
Meerzadenbrood glutenvrij 350 gram
€ 4,09
van € 4,39 voor € 3,99
Donker Meergranenbrood Vitaal glutenvrij 400 gram
Donker Meergranenbrood Vitaal glutenvrij 400 gram
€ 3,99
Zonnebloempittenbrood glutenvrij 400 gram
Zonnebloempittenbrood glutenvrij 400 gram
€ 4,39
Tijgerbrood bruin glutenvrij 350 gram
Tijgerbrood bruin glutenvrij 350 gram
€ 4,39