- 100% Glutenvrij gecertificeerd
- Altijd vers brood
- 9.7/10 Klanttevredenheid
- Gratis verzending vanaf €33,50
Zondagssluiting
Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug, We hopen op uw begrip en staan maandag tot en met zaterdag met veel plezier en inzet voor u klaar!
Maak zelf glutenvrije gevulde oliebollen: Twee onweerstaanbare varianten!
Geplaatst op: 26-11-2024 12:16
Oliebollen zijn dé lekkernij in het najaar, maar waarom zou je het niet nét wat specialer maken? Bij steeds meer oliebollenkramen zie je lekkere gevulde oliebollen, als je glutenvrij eet wil je dit natuurlijk ook niet missen! Daarom delen we twee héérlijke recepten om ook te kunnen genieten van een verrukkelijke gevulde glutenvrije oliebol!
Recept Glutenvrije Tompouce Oliebol
Deze oliebol combineert het beste van twee klassiekers: de luchtigheid van een oliebol en de romigheid van een tompouce.
Wat heb je nodig?
- Glutenvrije oliebollen naturel van Bakker Leo
- 250 ml volle melk (ja kan misschien ook een lactosevrije variant kiezen, wij hebben dit zelf alleen nog niet getest)
- 3 eierdooiers
- 50 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 25 gram maizena (check goed op de verpakking dat het geen sporen van gluten bevat)
- Glutenvrije roze glazuur (de variant van dr. Oetker is bijvoorbeeld glutenvrij)
- Evt. pure chocolade ter decoratie
Hoe maak je het?
Maak banketbakkersroom:
(Tip: Maak dit alvast een avond van te voren)
- Verwarm de melk in een pan met dikke bodem.
- Doe de suiker, vanillesuiker, maizena en eidooiers in een kom en mix tot een schuimende lichtgele massa.
- Giet een scheut van de warme melk bij het suiker-eimengsel en mix direct goed zodat het ei niet direct kan stollen en schep alles daarna weer terug in de pan.
- Breng de gele vla aan de kook en blijf intussen roeren.
- Zodra de banketbakkersroom het kookpunt heeft bereikt en de juiste dikte (ongeveer als dikke vanillevla), zet dan het vuur uit.
- Doe de banketbakkersroom in een vershoudbakje en laat ongeveer 30 minuten afkoelen op de aanrecht.
- Doe de deksel op het bakje en zet de banketbakkerroom nog minstens 30 minuten in de koelkast.
Vul de oliebollen:
- Open de oliebol: Snijd de oliebol horizontaal doormidden zoals een sandwich.
- Vul de oliebol: Vul een spuitzak met banketbakkersroom en spuit een royale laag in het midden van de opengesneden oliebol.
- Maak het roze glazuur warm: Doe dit volgens de gebruiksaanwijzing.
- Decoreer de bovenkant: Bestrijk de bovenkant van de oliebol met het roze glazuur en laat het uitharden.
- Optionele finishing touch: Voeg een drizzle van gesmolten chocolade toe voor extra luxe.
- Serveer: Laat de chocolade uitharden voordat je deze heerlijke oliebol presenteert.
Recept glutenvrije karamel-chocolade oliebol
Deze oliebol is een droom voor chocolade- en karamelliefhebbers. Met een zachte karamelvulling en een knapperige topping is dit de perfecte zoete lekkernij.